Басейнова рада Південного Бугу підбила підсумки 2022 року, а також визначила стратегію дій та затвердила план роботи на 2023 рік.

У роботі засідання, крім членів басейнової ради, взяли участь представники всіх заінтересованих сторін.

Заслухали доповідь Миколи Бондаренка з ДП «Українська геологічна компанія» Держгеонадра, який розповів присутнім про визначення масивів підземних вод в басейні Південного Бугу, їх кодування та назви, на які групи поділяються та з якою метою  визначаються.

Розглянули стан підготовки Плану управління річковим басейном (ПУРБ) Південного Бугу згідно з Постановою Кабінету МіністрівУкраїни від 18.05.2017 № 336 «Про затвердження Порядку розроблення плану управління річковим басейном» та наказом Міндовкілля від 27.11.2020 № 313 «Про затвердження планів-графіків процесу розроблення проєктів планів управління річковими басейнами».

Заслухали доповідь Олени Мислицької щодо подальшої роботи над ПУРБ Південного Бугу, а саме розроблення розділу 8  «Повний перелік програм заходів для району річкового басейну Південного Бугу», яка зазначила, що робота над цим розділом уже розпочата. Наразі відбувається збір інформації. Доповідачка нагадала присутнім, що План управління – це європейський документ і згідно з Водною Рамковою Директивою – одна з умов вступу в Європейський Союз. 

Заслухали доповідь Віталія Мокіна про створення вебсистеми з інформацією про екологічні проблеми, природоохоронні заходи тощо у масивах вод басейну р. Південний Буг «WISEST Southern Bug Basin» (скорочено – «WISEST-SBB» або «WISESTR-SBB» – англ.: Water Information SystEm with Spatial and Temporal references for the Southern Bug Basin – «Водна інформаційна система з просторовою і часовою прив’язкою для басейну Південного Бугу»).

Крім того, було обговорено питання стосовно розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2022 року №714-р «Про передачу цілісних майнових комплексів державних підприємств, установ та організацій до сфери управління Державного агентства меліорації та рибного господарства». Зазначено, що під час воєнного стану, який діє в нашій країні, така передача є недоцільною, адже призведе до розвалу водогосподарської галузі України, скорочення робочих місць, буде мати негативний вплив на національну безпеку, потребує ухвалення лише після широкого обговорення з усіма заінтересованими сторонами, а також – експертної оцінки щодо наявних ризиків та можливих наслідків реалізації.

Заслухали виступ Владислава Артамонова про результати дослідження втрат біорізноманіття на природоохоронних територіях басейну внаслідок бойових дій.

Наші контакти

БУВР Південного Бугу

Україна, 21100, м. Вінниця, вул. Василя Стуса, 7

тел./факс (0432) 52-09-00

 

e-mail: buvr.vn@gmail.com

гаряча лінія: 67-20-01

Ми в соцмережах: 

  

м. Вінниця 2024. Розробка сайту - студія «Webhit»